بهترین زمان بنزین زدن خودرو

یکی از ملزومات رانندگی، بنزین زدن ماشین است. هر راننده چه بخواهد چه نخواهد باید آن را انجام دهد. اما متاسفانه به طور معمول افراد به نحوه سوخت گیری در جایگاه پمپ توجه چندانی ندارند. بنزین زدن در جایگاه پمپ بنزین نیازمند رعایت اصول ایمنی و فنی است تا به مشکلاتی برای خودرو و راننده منجر نشود. یکی از پرسش های متداول در این زمینه این است که بهترین زمان برای سوخت گیری خودرو چه زمانی است؟

بهترین زمان زدن بنزین خودرو
بهترین زمان زدن بنزین خودرو

روش صحیح بنزین زدن ماشین

در مرحله اول ماشین را خاموش کنید و پیاده شوید. کارت سوخت را وارد کنید و رمز آن را بزنید. در پوش باک را باز کرده (برای بعضی ماشین ها باید ابتدا قفل آن را از درون ماشین به صورت دستی باز کنید)، نازل را از جایگاه برداشته و وارد باک ماشین کنید. کمی آن را فشار دهید و مطمئن شوید که درجای خود قرار گرفته است. ماشه نازل را فشار دهید تا بنزین وارد باک شود. تا زمانی که به صورت خودکار جریان بنزین متوقف شود. سپس نازل را خارج کنید و اجازه دهید قطره آخر هم درون باک ریخته شود. زمانی که دیگر چکه نکرد نازل را در سر جایش قرار دهید. در پوش باک را بسته و کارت سوخت را بردارید. بعد از پرداخت ماشین آماده حرکت است.

زمانی که در جایگاه سوخت بنزین قرار میگیرید حتما ماشین را خاموش کنید و دستی را بکشید. شیشه های ماشین حتما بالا باشد. طراحی نازل طوری است که خودش مقدار مناسب بنزین را تشخیص میدهد. زمان پر شدن باک با یک صدای کلیک و به طور خودکار جریان بنزین را قطع میکند. این کار برای مانع شدن از خطراتی است که پس از پر کردن باک بوجود می آید.

در ویدیو زیر نحوه بنزین زدن به صورت کامل توضیح داده شده است.

بهترین زمان بنزین زدن به خودرو

صبح ها بنزین بزنید

فقط صبح زود که حرارت زمین هنوز در پایین‌ترین حدّ قرار دارد بنزین بزنید. به خاطر داشته باشید که در تمام پمپ‌بنزین‌ها مخزن سوخت در زیر زمین قرار دارد. هرچه زمین سرد‌تر باشد، بنزین غلیظ‌تر و متراکمتر است. وقتی هوا گرم می‌شود، بنزین منبسط می‌گردد.

بنابراین، خرید بنزین در بعد از ظهر و حتی شب که هنوز هوا کاملاً سرد نشده و بر بنزین اثر نگذاشته، سبب می‌شود که یک لیتر شما واقعاً یک لیتر نباشد. در صنعت نفت، گرانش معین و حرارت بنزین، گازوئیل و سوخت هواپیما، اتانول و سایر محصولات نفتی نقشی مهم ایفا می‌کند.

بهترین زمان بنزین زدن
بهترین زمان بنزین زدن

نکته: درست است که بنزین وقتی سرد است متراکم تر می شود و در ساعت های اولیه صبح که دمای بیرون کم تر است بنزین داخل باک متراکم تر می شود. این واقعیت کاملاً صحیح است و از نظر تئوری، با افزایش چگالی بنزین، مقدار بیش تری به باک خودرو سرریز می شود. با این حال، در عمل، مزایای بالقوه این روش کم تر از آن چه در واقع وجود دارد است و نمی توان آن را به عنوان یک راه حل قابل اعتماد و اقتصادی ارائه کرد.

موقع بنزنی زدن دستگیره را تا آخر فشار ندهید

وقتی مشغول بنزین زدنید، دستگیره را تا آخر فشار ندهید. اگر نگاه کنید می‌‎بینید دارای سه درجه است: کند، متوسط و تند. در حالت کند میزان تبخیر را که در اثر پمپ شدن بنزین حاصل می‌شود به حداقل می‌رسانید.

همه شیلنگ‌ها دارای محل بازگشت بخار هستند. اگر سریع بنزین بزنید، مایع دیگری که وارد مخزن بنزین شما شده بخار می‌شود. این بخار مکیده شده وارد مخزن زیرزمینی می‌شود به طوری که وقتی شما بنزین می‌زنید، در واقع به آن میزان که دستگاه نشان می‌‎دهد بنزین نزده‌اید.

دستگیره نازل بنزین را تا انتها فشار ندهید
دستگیره نازل بنزین را تا انتها فشار ندهید

با باک نیمه خالی بنزین بزنید

یکی از مهم‌ترین نکات برای بنزین زدن این است که وقتی باک اتومبیل نصفه است بنزین بزنید. دلیل آن این است که هرچه بنزین بیشتری داخل باک باشد، هوای کمتری فضای خالی آن را اشغال می‌‎کند. بنزین به مراتب سریع‌تر از آنچه که تصور می‌‎کنید تبخیر می‌شود. مخازن ذخیره بنزین دارای سقف داخلی شناور هستند.

هنگام تخلیه تانکر سوخت، بنزین نزنید

نکتهء دیگری که باید یادآوری کنیم این است که اگر تانکر بنزین در حال تخلیه به مخزن بنزین باشد و شما هم در جایگاه سوخت باشید، در آن موقع بنزین‌ نزنید. به احتمال زیاد بنزینی که تخلیه می‌شود سبب می‌گردد که بنزین داخل مخزن به هم بخورد و آنچه از آشغال و آلودگی که معمولاً ته‌نشین می‌شود، بالا بیاید و قسمتی از آن نصیب اتومبیل شما شود.

هنگام تخلیه تانکر سوخت، بنزین نزنید
هنگام تخلیه تانکر سوخت، بنزین نزنید

هنگام بنزین زدن، باک را به طور کامل پر نکنید

یشتر افراد معمولاً به نحوه و کیفیت سوخت‌گیری در جایگاه پمپ بنزین چندان توجه نمی‌کنند و اصرار به پرکردن کامل باک بنزین دارند. در حالیکه این کار  می‌تواند مشکلاتی در پی داشته باشد. دلایل زیادی وجود دارد که بابت هر یک از آن ها، نباید باک بنزین را کاملا پر  و لبریز کرد. پر کردن باک خودرو خطراتی را به دنبال دارد که عبارت‌اند از:

پر کردن کامل باک خودرو
پر کردن کامل باک خودرو

دلایل خطرناک بودن باک پر بنزین

  • خطر بروز حوادث: با پر کردن باک خودرو تا لبه و یا لبریز کردن آن، خطر بروز حوادثی مانند آتش‌سوزی و انفجار باک بنزین بسیار بیش تر می‌شود، همچنین امکان دارد سرریز شدن بنزین به بدنه خودرو و رنگ بدنه آسیب برساند.
  • خطر برای سلامتی: پر کردن باک خودرو بیش از حد متعارف، ممکن است باعث بروز مشکلات سلامتی شود؛ بنزین ممکن است بوی بدی داشته باشد و نفوذ به داخل خودرو و باعث علائمی مانند سردردها، تهوع و بی‌اشتهایی شود.
  • آسیب به کنیستر: پر کردن باک خودرو بیش از حد، ممکن است باعث آسیب به فیلتر سوخت خودرو شود، در نتیجه، باعث افزایش هزینه‌های تعمیراتی می‌شود. در خودرو قطعه‌ای مهم به نام کنیستر وجود دارد که بیشتر مردم از وجود آن و اهمیتی که در سیستم سوخت خودرو دارد بی‌اطلاع‌اند. نازل با قطع جریان بنزین به باک خودرو، در واقع از کنیستر محافظت می‌کند.
    بنزین به‌دلیل ماهیت شیمیایی خود، مقداری بخار تولید می‌کند که تجمع بیش‌از‌حد این بخارات در باک بنزین می‌تواند خطر‌آفرین باشد. به‌همین‌دلیل در خودرو‌های امروزی برای کنترل بخارات بنزین از کنیستر استفاده شده است. کنیستر نوعی فیلتر است که در آن پر از زغال فعال شده است. زغال فعال‌شده به‌صورت دائمی بخارات بنزین را جذب می‌کند و آن را به مسیر سوخت برمی‌گرداند.
    بنزین مایع روی کنیستر اثرات منفی می‌گذارد. این تأثیرات مخرب پس از مدتی باعث خراب شدن کنیستر می‌شود و مجبور می‌شوید آن را تعویض کنید که هزینه زیادی هم روی دستتان می‌گذارد.
    اگر کنیستر آسیب ببیند، سیستم جذب و فیلتر بخارات بنزین نمی‌تواند وظایف خود را به درستی انجام دهد. به‌همین‌دلیل این بخارات مضر به محیط وارد می‌شوند و هوا را آلوده می‌کنند که برای سلامتی افراد خطرناک است.
  • پرداخت هزینه اضافی برای بنزین: وقتی باک بنزین بیش از حد پر می‌شود، راهی برای جا دادن بنزین بیش تر در آن وجود ندارد. متأسفانه برخی افراد پس از این که نازل پمپ بنزین جریان را قطع کرد، باز هم به بنزین زدن ادامه می‌دهند، زیرا به دنبال رسیدن به یک عدد رُند هستند. این افراد هنگامی که به عدد مورد نظر نزدیک می‌شوند، شروع به فشردن لحظه‌ای نازل می‌کنند با این تصور که بنزین بیش تری در باک جا می‌ماند.

بعد از سوخت گیری چه کنیم؟

بعد از خارج کردن نازل از باک و خارج شدن آخرین قطره درون باک، نازل را سر جای خود قرار میدهیم. نباید به خروجی باک ضربه بزنیم، چون ممکن است باعث جرقه و یا انفجار شویم. آن را در محل خود قرار میدهیم. بعد از بستن در پوش باک، دکمه خروج کارت خوان را فشار دهید و کارت را بردارید و بعد از پرداخت حرکت کنید.

مهمترین نکات در جایگاه سوخت

در زمان آمدن تانکر سوخت بنزین نزنید. هرگاه در زمان بنزین زدن متوجه شدید که تانکر سوخت رسان وارد جیگاده شده و بنزین را داخل مخزن تخلیه میکند نباید بنزین بزنیم. زیرا وقتی بنزین از تانکر داخل مخزن جایگاه میشود، تمام اشغال و آلودگی را که در طول این مدت در مخزن تهنشین شده بهم میزند و بالا میاورد و ممکن است با بنزین زدن وارد خودرو شود.

به طور کلی برای بنزین زدن نکات زیر را رعایت کنید:

  • از باز کردن باک قبل از نوبت خوداری کنید.
  • بنزینی که مناسب موتور خودروی شما است را بزنید.
  • در هوای خنک بنزین با تراکم بزنید.
  • به طور منظم باید فیلتر هوا را چک کنیم.
  • وقتی بنزین به نیمه میرسد، باید بنزین بزنیم.
  • از سالم بودن آمپر بنزین خود مطمئن باشید.
  • دستگیره نازل بنزیت را تا آخر فشار ندهید.
مهمترین نکات در جایگاه سوخت
مهمترین نکات در جایگاه سوخت

اگر وسط خیابان بدون بنزین ماندیم راهکار چیست؟

با تمام شدن سوخت ماشین بهتر است در وهله اول خونسردی خود را حفظ کرده و به دستورالعمل های زیر عمل کنید:

آشنایی با چراغ های هشدار خودرو

رساندن خودرو به محل مناسب

بعد از دیدن هشدار ها یا سفت شدن فرمان و ترمز هر چه سریعتر ماشین را به محل مناسب (خارج از جاده) رسانده و توقف کنید. اما اگر مهلت چنین کاری را نداشتید و زودتر از موعد بنزینتان تمام شد بهتر است با روشن کردن چراغ خطر ماشین دیگر خودرو ها را از خراب شدن ماشینتان آگاه کنید تا تصادفی رخ ندهد.

تماس با امداد خودرو

اگر در مکانی هستید که موبایلتان آنتن دارد می توانید با امداد خودرو تماس بگیرید و موقعیت مکانی خود را اطلاع دهید تا در اسرع وقت برای کمک به شما در محل حاضر شوند.

فاصله گرفتن از خودرو

اگر سوخت تمام شد و راهی برای رساندن خودرو به مکان مناسب نداشتید چراغ های خطر را روشن کرده و از ماشین خارج شوید و برای کمک گرفتن اقدامی انجام دهید زیرا در ماشین ماندن در جاده بسیار خطرناک است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
تماس با ما و سفارش باتری